Objavljena preliminarna rang lista stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”


Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske (prethnodno Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske) i Fond “Dr Milan Jelić” objavili su preliminarnu rang listu dobitnika stipendija za studente prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini, prema preliminarnoj rang-listi, biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija za akademsku 2018/2019. godinu u mjesečnom iznosu od 400,00 KM za 9 mjeseci studija, dok će za studente na inostranim visokoškolskim ustanovama biti dodijeljeno ukupno 45 stipendija. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u republici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM, i 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 36 primljene prijave, biće dodijeljeno 12 godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000,00KM, dok će studentima trećeg ciklusa studija biti dodijeljeno 7 godišnjih stipendija, od ukupno 44 primljenih prijava studenata trećeg ciklusa studija, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu. 

Preliminarnu rang listu za prvi ciklus studija možete pogledati ovdje.

Preliminarnu rang listu za drugi i treći ciklus studija možete pogledati ovdje.