Humanity in Action ljetni programi 2019

Organizacija Humanity in Action BiH je otvarila poziv za prijave studenatkinja i studenata na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima. Lokacije održavanja programa su Amsterdam, Kopenhagen ili Sarajevo. Program se održava od 7. juna do 3. jula 2019. godine. Takođe, otvoren je i poziv za John Lewis Fellowship u Atlanti, SAD, koji se održava od 1. do 31. jula 2019. godine.

Na poziv HIA BiH mogu da se prijave svi studenti osnovnih i master studija iz Bosne i Hercegovine, kao i oni koji su svoje visoko obrazovanje okončali u prethodne dvije godine. Poziv za prijave otvoren je do 10. februara 2019. godine putem online aplikacije. Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u sedam gradova i okupljaju preko 150 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Sve troškove učešća u programima snosi organizator.

Sve dodatne informacije dostupne su na Facebook stranicu Humanity in ActionBiH ili pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.